Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako da odražavam prednosti kovanja u upotrebi?
Sep 20, 2017

Kako da odražite prednosti iskosa u upotrebi?
Otkovci su pritisak metala, kroz plastičnu deformaciju oblika zahteva ili odgovarajuću silu pritiska, tipičan oblik sile pomoću čekića ili pritiska. Izgradili su finu strukturu zrna, postupak livenja, poboljšali fizičke osobine metala. U stvarnoj upotrebi dela, odgovarajući dizajn može učiniti protok zrna u pravcu glavnog naprezanja.
Inspekcija kvalitete otirača obuhvata kvalitet izgleda i unutrašnju kontrolu kvaliteta. Inspekcija kvaliteta izgleda uglavnom odnosi se na geometrijsku veličinu, oblik, površinu delova otvora, kao što je inspekcija projekta; Interna kontrola kvaliteta se uglavnom odnosi na hemijski sastav, makroskopske, mikrostrukturne i mehaničke osobine svrhe inspekcije otvora delova.
Otkovci zahtevaju da svaki komad postane konzistentan, bez poroznosti, viška prostora, uključivanja ili drugih defekata. Proizveden metodom ovog elementa, pored toga što ima visoku težinu i težinu. Dužina odljevaka ima prednost sječivog presvučnog preseka; dužinu uvlačnog poprečnog preseka na naduvavanje; može se promeniti da promeni dužinu sekcije.
Materijal kovani je dodatak uobičajenim materijalima, kao što su ugljenični čelici i legirani čelici, praćeni aluminijumom, magnezijumom, bakrom, titanom i njegovim legurama, legure na bazi visokih legura na bazi gvožđa, super legure na bazi nikla, super super na bazi kobalta zlitna deformacija je kovana ili se završava, samo zbog legure plastične zoni je relativno uža, pa će poteškoća izdugova biti relativno velika, različiti materijali, Temperatura grejanja temperature odlivaka i završna temperatura odgajivača ima stroge zahteve.
Otkovci moraju biti konzistentni sa svakim komadom, bez poroznosti, inclusiona ili drugih defekata. Ovaj metod proizvodi komponente sa visokim odnosom odnosa snage i težine. Ovi elementi se obično koriste u strukturama aviona.
Hlađenje Izdugova znači da se hladi od finalne temperature Forgings do sobne temperature. Režim hlađenja nepravilnog izbora, može biti zbog prekomernih stresnih pukotina, formiranje retikularnih karbida i bijelih tačaka utiče na kvalitet proizvoda, pa čak i učiniti da je ukinuto.
Nerđajući čelik Otkriva mnogo problema s kvalitetom, kao što su pukotine u mehaničkoj obradi, sadržaj ugljenika je previsok, ispred toga, a sada se priča o nerastotivim čelikima Forgings in Forgings nakon završetka kvaliteta procesa analize .
U stvarnom radu, da biste utvrdili da li otkazi poluproizvoda, gotovih delova ili dijelova od nerđajućeg čelika Forgings nije vrlo jednostavna stvar. Relativno govoreći, polu-završeni ili završni dijelovi analize neuspeha mogu biti lakši, a za korištenje komada neuspjeha ili neuspjeha analiza razloga će uzeti neke promjene i okretanja.
Problemi s kvalitetom otirača se javljaju na više načina. Kroz makroskopsku i mikroskopsku analizu Forgings-a, ponekad se vrši simulacijski test kako bi se utvrdilo da li je problem kvaliteta izazvan samim postupkom ili drugim faktorima (kao što su sirovine, termička obrada, površinski tretman ili testiranje sopstvenih grešaka , itd.); proces Forgings nije razumno ili nesavršena procesna disciplina nije striktno ozbiljna implementacija procesa, koja je tek nakon što se nakon zaključka pažljivo prouči i analizira.
Nerđajući čelik Otkovci mogu poboljšati svoju mikrostrukturu i mehaničke osobine nakon forgingsa. Tkanina za lijevanje nakon forgingsa procesira toplotnu deformaciju usled deformacije i rekristalizacije nerđajućeg čelika, prvobitnih grubih dendrita i stubnih zrna u veličinu finih zrna, ujednačene veličine ravnomerne organizacije za rekristalizaciju, tako da se originalna segregacija ingota, Loose, poroznost, šljaka i ostala sabijanje i zavarivanje, organizacija postaje bliže, radi poboljšanja plastičnosti i mehaničkih svojstava metala.