Dom > Vijesti > Sadržaj
Vas naučiti kako razlikovati toplo valjani čelični list i hladno valjane Čelične ploče
Jan 07, 2017

Prvo, razlikuju od ugljika

Toplovaljani ugljični čelik ploča može biti nešto viša od hladno valjane Čelične ploče. Komponente Gustoća s zastoj je vjerojatno neće biti isti. Ali ako sastojci variraju, kao što su inox ili hladno valjane, toplo valjani čelični list gustoće na oko 7.9G / cm3. Također ovisi na sastojke, toplo valjani čelični list je duktilnost bolji čelik jednak pritisak.

Drugo, diferencirani Gustoća

Toplo valjani čelični list se dijeli na nisko ugljičnog čelika, Čelične, Čelične boce za zavarivanje, a zatim prema čelika različitih proizvoda od čelika za pronaći ono što vam treba, provjerite specifična Gustoća i sastav čelika.

Toplovaljani čelik tvrdoće je niska, lako obrade, dobra duktilnost može. Toplovaljani čelik površina lista gotovo (\ oksid završiti), ali plastika je dobra, općenito za srednje i teške ploča, hladno valjani Lim, visoke čvrstoće, visoke tvrdoće, visoka površinska obrada, je općenito tanka, može se koristiti kao tabla za crtanje.

Hladno valjane visoke s denaturalization sklerozom, obrada je relativno teško, ali teško deformacija, visoke čvrstoće.

Treće, kroz proizvodnju razlikovati

Toplo valjani čelični list i hladno valjane Čelične list proizvodnja je drugačiji. Toplo valjani čelični list je namotan na visokoj temperaturi, a hladno je duboko pržiti na sobnoj temperaturi. U cjelini, ima bolju snagu hladno valjane Čelične ploče, toplovaljani čelik ima bolja duktilnost, Kina čelika mjesto mreža toplo valjani čelični list i hladno valjane Čelične list cijena razlika. Hladno valjani debljine je relativno mala, može imati veću debljinu od boljih. Hladno valjane Čelične list površinska kvaliteta, izgled, točnost je bolji od toplovaljani ploča, debljine upravo valjanje tanke da o svojim proizvodima i 0.18mm toliko popularan. Za prihvaćanje proizvoda, pitajte profesionalce.

Toplo-valjanih čeličnih ploča, mehanička svojstva su daleko manje hladnoće, također u kovanje i obrada, ali dobra žilavost i duktilnost.

Hladno valjane Čelične list, kao dio posla kaljenje, niska žilavost, ali mogu ostvariti bolji prinos nego nekad tankostijenih dijelova kao što su opruge i jer je prinos točke bliže vlačna čvrstoća, pa upotreba rizik tu je Predvidljivost u procesu, sklona nesrećama u opterećenje prelazi dopušteno opterećenje.

Razlike:

(1) hladna ploča površine hladnog valjanja proces razmjera besplatne, dobre kvalitete. Toplo valjani čelični list površina skale vruće valjane obrađeno, debljine biti siromašan.

(2) toplo valjanog čelika žilavost i glatku površinu i jadni, niže cijene i hladno valjane list protežu od dobra i otporna, ali su skuplji.

(3) spojeno u hladno valjani i toplo valjani čelik, prekristalizacija temperaturu između točaka.

(4) hladno: hladno valjane trake obično koriste u proizvodnji, kotrljanja brzina je veća.

Toplo valjani čelični list: temperatura temperatura vruće valjani i kovani

(5) oplata vruće valjane Čelične ploče površina postane tamno smeđe, ne pozlaćeni hladno valjane ploče površine je siva, oplata može biti razlikuju od glatke stupanj glađe nego vruće valjane Čelične ploče površine, hladno valjane ploče.